Ajax – ADO (5-1, 2-12-2018)

ADO thuis. Als je tegenwoordig wedstrijden aan mag kruisen waar je niet naar toe wilt dan zijn dat Feyenoord en ADO thuis. Geen uitsupporters, mede daardoor weinig sfeer en spelers bij de tegenstander die kortsluiting krijgen als ze wit rood wit zien en dan gaan schoppen. Als de wedstrijd dan ook nog om 12:15 is dan motiveert dat nog minder. Maar goed. Niet gaan is ook weer geen optie, dus door het herfstige weer richting de Johan Cruijff Arena.

Bij de Arena aangekomen de jaarlijkse frustratie van de aanwezige ME bij wedstrijden zonder uitpubliek. Waar zijn jullie bang voor. Dat we massaal naar Noord A rennen, daar over een hek klimmen, door een sloot waden, een heuvel bestormen, weer een hek beklimmen, op het perron driftig links en rechts gaan kijken, naar elkaar roepend “ze komen echt niet” en daarna dat pokke end weer terug gaan? Gewoon overuren schrijven en straks kunnen zeggen dat er weer zoveel politieuren worden ingezet rondom voetbalwedstrijden. 

Naar binnen. Kaartje scannen, fouilleren, trappen op en het vak op. Net op tijd binnen en ergernis twee van dit jaar aanschouwen. Blijkbaar hebben weer een paar duizend mensen gemist dat we vandaag voetballen. Als je een keer niet kunt regel dan dat iemand anders op je kaart gaat. En als je geen mensen kent die naar Ajax willen dan moet je je vriendenkring nodig revitaliseren. Het doek op de lange zijde met de tekst ‘zonder uitsupporters geen voetbal’ wappert troosteloos onder een dicht dak. Het enige volle vak is het uitvak. Daar zitten namelijk nooit seizoenskaarthouders en is dus vrije verkoop geweest aan Ajacieden. Die zijn wel gemotiveerd hun cluppie aan te moedigen. Volgend jaar de mensen die dit jaar in het uitvak zitten op de lege plekken in de thuisvakken en het uitvak vol met Hagenezen. Twee problemen opgelost!

Ow ja, er wordt gevoetbald. Ajax is de baas op het veld. ADO komt er af en toe uit met wat speldenprikken maar Ajax voetbalt met Huntelaar en Labyad in de basis de nodige kansen bij elkaar. Helaas zijn we met het afmaken net zo scherp als de humor van John van Zweden dus scoren we er maar twee. Met een fantastische vrije trap doet ADO wat terug en vlak voor rust bepaald De Ligt met een droge schuiver de ruststand op 3-1. Hoogtepunt van de eerste helft is de boodschap op een spandoek op Zuid 1. ‘Deze situatie is de schuld van de ADO organisatie’.

Ik de rust maar een broodje scoren. Het is namelijk al 13:00 uur dus lunchtijd. De meningen op de omloop komen overeen. Athene uit was lekker, Ajax voetbalt prima en wedstrijden zonder uitsupporters zijn kut. We zijn gelukkig al op de helft. 

De tweede helft lijkt op de eerste. Ajax is veruit de betere, mist veel kansen en scoort er ook nog twee. De sfeer is gezapig. Hoogtepunt is een crowdsurf actie op zuid 1. Ook in de tweede helft een duidelijke boodschap richting Den Haag: ‘Een verbod van 12 jaar lang, zijn jullie echt zo bang?’ Sinkgraven valt in na een jaar blessureleed, Dolberg krijgt een half uur als de ADO verdediging moe is gespeeld en Wöber wordt beloond voor z’n harde werk en goede wedstrijd in Athene. Geen idee of dat daadwerkelijk de afwegingen waren van Ten Hag, maar als ze dat waren dan gaan zelfs z’n wissels erop vooruit. 

Ajax freewheelt naar 5-1 en vergeet weer de dubbele cijfers aan te tikken. Het eindsignaal klinkt en de Arena stroomt leeg. De kroegen zijn in verband met Sinterklaas minder vol dan gebruikelijk en in Rotterdam begint Feyenoord tegen PSV. Om in een kroeg voor Feyenoord te gaan juichen gaat me ook wat ver dus de auto opzoeken en Langs de Lijn luisteren. Feyenoord wint en de spanning is terug. Aan ons om de spanning erin te houden. Te beginnen zaterdag uit tegen PEC. Met uiteraard een vol uitvak. Zoals het hoort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: