VVV – PEC (2-0, 21-12-2018)

VVV-Venlo – PEC Zwolle. De eerste wedstrijd in de laatste competitieronde van 2018. Een wedstrijd die VVV vrij goed ligt. Zo kan ik me een wedstrijd herinneren op 29 mei 2011. VVV had Willem II onder zich gehouden in de strijd om rechtstreekse degradatie en moest via de nacompetitie het vege lijf redden. Na twee zeges op Volendam moest in de finale (toen nog) FC Zwolle worden verslagen. Na een 1-2 zege in Zwolle zag ik vanaf Oost Ahmed Musa in de 87e minuut de 2-2 binnen schieten en daarmee handhaving veilig stellen. Mensen die elkaar met tranen in de ogen in de armen vallen. Voetbal. De minst belangrijke hoofdzaak van het leven!

Vandaag een wedstrijd tussen de nummers 9 en 15. VVV met een flink aantal geblesseerde basisspelers en PEC in crisis na het ontslag van John van ‘t Schip. Ondanks de vrijdagavond en het pittige windje hebben 7.235 supporters de bijna volle Koel weten te vinden. Ook vanuit Zwolle maakten een kleine 150 supporters de 166 kilometer lange reis door de vrijdagavondspits. 

Bij opkomst van de spelers toont de Oost tribune een 40 meter breed hijsdoek. Geen inside info, maar Google weet hoe breed het strafschopgebied is. Inmiddels wel begrepen dat het niet de eerste keer is dat dit doek wordt gebruikt, maar zo’n fraai doek mag best vaker van stal worden gehaald. Het nodige vlagvertoon op het veld maakt het plaatje compleet. 

De wedstrijd is open. VVV heeft het betere van het spel. Vooral Linthorst en Joosten vallen op door hun frisse spel. Binnen een kwartier krijgt Joosten een penalty. VAR. Aan de gebaren van de scheidsrechter te zien buitenspel in de actie die eraan vooraf ging. Geef die scheids een headset of laat de beelden zien. Pro VAR, maar laat het de mensen ook zien. Maar goed. Nog 0-0 dus. Maar niet lang. Diepe bal op Joosten en geen idee wat Boer dacht te doen op de rand van zijn 16 meter, maar veel dommer krijg je de rode kaarten niet. Onder een luidkeels gescandeerd “douchen! Douchen! Douchen!” druipt Boer af richting de trap. Onwijs lekker dat VVV in het verbouwde stadion plek houdt voor dit icoon in de Nederlandse voetbalcultuur.

Voor de tweede keer vanavond mag Susic de bal op de stip leggen. Ook dit keer moet hij zijn concentratie lang vasthouden, omdat Mickey van der Hart erin moet komen. De man die mij als Ajacied uit tegen Go Ahead Eagles een ultiem geluksmomentje bezorgde met zijn polletje vlak voor het uitvak. Van der Hart op de doellijn, Susic met de aanloop en snoeihard in de kruising. Zo neem je een pingel! Tot de rust krijgt VVV nog een aantal kansen, maar ook Zwolle blijft in de buurt van het doel van van Crooij komen. Op wat voorzetten van de zijkant na volgen er echter weinig echt grote kansen. 1-0 bij rust.

De tweede helft is veel van hetzelfde. VVV iets dreigender en Zwolle dwingt weinig af. Met een fantastische vrije trap maakt Joosten een einde aan de spanning. De Oost tribune viert feest en roept op te gaan staan voor VVV. Ik blijf het bizar vinden hoe weinig reactie zo’n oproep krijgt. Soms zou je hopen dat de beleving bij een club wat minder gemoedelijk was en dat de lange zijdes hun fanatieke clubgenoten zouden ondersteunen. Een club als VVV eindigt 2018 op een achtste plaats. Dat verdient een fanatieke steun. Maar als je op een business tribune gaat staan na een dergelijke oproep kijken je buren verschrikt op. En dus bleef het feest beperkt tot de volgepakte fanatieke tribune achter de goal. 

VVV komt niet meer in de problemen en staat halverwege de competitie op een 8e plek, eventueel gedeeld met Heerenveen als de Friezen morgen winnen in Breda. Een prima eerste seizoenshelft die ruim 7.000 Limburgers tevreden de Venlose avond in stuurt, terwijl zo’n 150 Zwollenaren de lange terugreis in mineur afleggen vanuit het oldscool uitvak. Een uitvak dat hoog scoort in de tussenstand van het beste uitvak van Nederland. Stemmen kan nog!

Een gedachte over “VVV – PEC (2-0, 21-12-2018)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: